Božićna čarolija u Eames kući

Na Badnju večer 1949. godine, Charles i Ray Eames uselili su se u novi dom u Los Angelesu – ikoničnu Eames kuću. Praznu kuću čelično-staklene strukture, koji su sami dizajnirali, odmah su počeli ukrašavati, stvarajući magičan božićni ugođaj.

Kuću su ukrasili orijentalnim papirnatim ukrasima, raznobojnim igračkama i glazbenim instrumentima. Božićno drvce bilo je postavljeno na niski stol, dajući mu efekt ukrasa koji visi u zraku. Oko njega, na japanskim prostirkama, bili su raspoređeni svijećnjaci, igračke, ukrasi i pažljivo umotani pokloni. Tako je, Eames kuća postala platno za njihovu kreativnost.

Charles i Ray obilježavali su božićne praznike svake godine, uvijek s radošću dočekujući priliku za eksperimentiranje i obogaćivanje prostora s novim unikatnim idejama. Nastavljajući tradiciju kreativnog ukrašavanja doma koji su započeli 1949., svake su godine pažljivo birali i raspoređivali zanimljive ukrase, umjetnička djela, svijeće i umotane poklone.

Neka njihov prvi Božić u Eames kući bude inspiracija za stvaranje čarobnog blagdanskog ugođaja u vašem domu!

Želimo vam sretan Božić i uspješnu Novu 2024. godinu,
Vaša Themelia

Izvor:
Buur, S. L. (2019, December 12). Christmas in the Eames House: A Vitra Anecdote. Vitra. Retrieved, December 21, 2023, from Vitra.

Zanimljivo i korisno

Pogledajte sve

http://Ovo%20nije%20samo%20trgovina%20namještaja

Ovo nije samo trgovina namještaja

Priča o zadnjih 30 godina

Otkrijte Themeliu